Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Winter Wonder Werf meer dan een kerstmarkt

Algemeen

HILVERSUM - Een kerstmarkt met een twist. Zo omschrijft de creatieve en culturele broedplaats de Stookplaats Winter Wonder Werf, het eigen evenement dat zaterdag 10 december op stapel staat op industrieterrein Werf35.

Het industriële terrein verandert zaterdag in een kerstmarkt. De glühwein is aanwezig, net zoals diverse kraampjes en livemuziek, maar de verzamelplaats voor gamebedrijven, kunstenaars, creatievelingen en gamestart-ups wil meer bieden dan een traditionele kerstmarkt.

Creativiteit
"Iedereen die rondloopt op Werf35 of langskomt in de Stookplaats krijgt direct een goed gevoel", zegt Michiel Andrea, voorzitter van de Stookplaats. "De combinatie van creativiteit en oude gebouwen maakt iets los bij mensen. Dat gevoel willen we vertalen naar een kerstmarkt. Het wordt dus geen standaard kerstmarkt. Onze kernwaarden van creativiteit en inspireren staan voorop."

3D-printen
Volgens de voorzitter van de Stookplaats kent Hilversum zo'n evenement nog niet. De ondernemingen geven op hun eigen manier invulling aan de kerstmarkt. "Een van de bedrijven hier gaat bijvoorbeeld kerstballen 3D-printen. Een ander maakt lampen van gerecyclede materialen. Lekker creatief en eens wat anders."

Industrieel
Lokaal en regionaal talent, kleine ondernemers en andere initiatieven vullen zaterdag tussen 15.00 en 22.30 uur de vele kraampjes. Winter Wonder Werf wordt compleet gemaakt met eten en drinken, onder andere verzorgd door Chef aan de Werf en Zwart Vuur, (gratis) workshops voor kinderen en livemuziek. Dit alles omlijst door de industriële stijl waar Werf35 bekend om staat.

Uit de krant