Afbeelding

Tien nieuwe tips in cold case Martien van der Meijs

Algemeen

HILVERSUM - In de cold case-zaak van Hilversummer Martien van der Meijs zijn tien nieuwe tips binnengekomen.

Van der Meijs werd in januari 2002 doodgestoken vlakbij zijn woning, terwijl hij zijn hondje aan het uitlaten was. De moordenaar is nooit gevonden, maar het onderzoek is nog steeds gaande. Het is één van 52 oude moordzaken waar de politie dit jaar extra aandacht aan besteedt. De moord op de gepensioneerde bakker staat ook vermeld op een cold case-kalender, die in de gevangenissen is verspreid.

Gisteren en eergisteren vroeg de politie opnieuw aandacht voor de oude moordzaak in Opsporing Verzocht en Bureau NH. In de uitzendingen werd verteld dat een man eerder dit jaar tipte over de moord. Hij zou hebben gehoord dat een Marokkaanse man aan iemand opgebiecht had dat hij Van der Meijs vermoord zou hebben. De moordenaar zou daarbij ook gezegd hebben dat hij daar spijt van had.

Gouden tip
De man aan wie de mogelijke moordenaar dit opbiechtte zou momenteel in een klein dorp in de buurt van Hilversum wonen. De politie riep hem op om contact op te nemen. Ook de man die de moord zou hebben gepleegd, wordt verzocht zich te melden. Voor de gouden tip in de zaak werd eerder al 20.000 euro uitgeloofd.

Deze aandacht heeft tot tien nieuwe tips geleid, meldt de politie. Die worden nu nagetrokken. Of de gouden tip er ook tussenzit, is nog onduidelijk. De twee gezochte mannen hebben zich in elk geval nog niet gemeld.

Uit de krant