Afbeelding

Rotary neem vluchtelingkinderen mee uit schaatsen

Mensen

HILVERSUM – Onder de naam 'Breaking the Ice' introduceerde Rotary Club Hilversum International (RCHI), samen met de Rotary Clubs Almere, Almere Weerwater en Almere New Town in Almere een dit weekend vrolijke schaatsmiddag voor kinderen van migranten en vluchtelingen. De kinderen, die vaak een nare en onzekere tijd hebben doorgemaakt, genoten van de aandacht in een ontspannen sfeer.

De keuze viel op Almere omdat er dit jaar geen kunstijsbaan in Hilversum is. Onlangs is de groep vluchtelingen ook in onze regio sterk gegroeid. Onder hen waren vele kinderen, die nog nooit op de gladde ijzers hebben gestaan. Zij kregen nu de kans om op ontspannen wijze kennis te maken met deze Nederlandse schaatstraditie. Voormalig Topschaatser Allie Boorsma, jeugdleden van de Gooische Hardrijdersclub en de scholieren van de Internationale School in Almere waren wederom aanwezig om een helpende hand te bieden. Een unieke kans voor hen om juist met deze kinderen uit een andere cultuur vriendschappen aan te knopen en gezellig samen te zijn.

Circa 50 vluchtelingenkinderen uit Hilversum, Eemnes, Huizen en Almere werden door de leden van RCHI naar de Citymall in Almere gebracht. Via een sponsoractie hebben de leden van de Rotary Club Hilversum de toegangskaartjes voor de kinderen opgebracht en trakteerden hen op lekkere poffertjes en chocolademelk. Rotary Club Hilversum International is blij zoveel kinderen, hun ouders en begeleiders gelukkig te hebben gemaakt.

Uit de krant