Foto: Karin van Leeuwen
Foto: Karin van Leeuwen

Creatieve ondernemers in oude pandjes Kerklaan

Bedrijven

HILVERSUM - Bewoners in de buurt van de Vituskerk houden de verbouwing van de Kerklaan van de nummers 2, 4 en 6 nauwlettend in de gaten. Ze zijn opgelucht dat het blok huizen wordt opgeknapt. De initiatiefnemer is de familie Van Dijken. Zoon Geert-Jan heeft samen met zijn ouders en zijn broer een plan bedacht voor wat ooit de Grossierderij was. "Wij maken er een groot verzamelpand van voor allerlei creatieve bedrijven."

Vijftig jaar geleden bemanden de opa en oma van Van Dijken de Grossierderij op de Kerklaan 2, 4 en 6. Opa Van Dijken bevoorraadde dertig kruideniers in Hilversum. Toen de Grossierderij er veertig jaar geleden mee stopte, werden de panden verhuurd.

Fitnessschool
Verschillende bedrijven vonden er onderdak. In de kelder waren geluidsstudio's gevestigd waar ze ongestoord konden doen wat ze moesten doen. Ook een fitnessschool nam er zijn intrek. Voor de buurt minder aantrekkelijk, omdat er een parkeerprobleem ontstond.

Een jaar geleden liepen de huurcontracten af en Geert-Jan van Dijken en zijn familie gingen in beraad. Wat te doen? Doorgaan met verhuren of zelf iets met de panden doen? Het werd het laatste. Er werd een plan geopperd: die kleine duizend vierkante meter zou perfect zijn voor een verzamelpand voor allerlei creatieve bedrijven. Razendenthousiast is Van Dijken.

Hoefijzers
"Kom, ik laat je het pand zien." Met grote stappen beent hij door de ruimtes. In een van die ruimtes is veel bedrijvigheid. Tientallen hoefijzers in verschillende kleuren liggen uitgestald. "In deze ruimte is Good Luck Horse Shoes gevestigd. Bij hen koop je geluk", lacht Van Dijken. In de kelder zijn de geluidsstudio's nog te zien.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant