Foto's: Bastiaan Miché
Foto's: Bastiaan Miché

Politiek komt met eerste opmerkingen marktterrein

Algemeen


HILVERSUM - Het marktplein is nu officieel twee weken geopend. De tijd van complimenten is blijkbaar geweest, want wethouder Floris Voorink krijgt nu al de eerste politieke vragen en opmerkingen.

 Voorink krijgt vragen van zijn partijgenoot Hidde Fennema. De liberaal stelt vooral vragen over de verkeersveiligheid van fietsers rond het opgeknapte plein. Het zicht op de rijbaan laat op meerdere plekken te wensen over bijvoorbeeld door vrachtwagens die parkeren op het fietspad doordat de rijbaan en het fietspad niet te onderscheiden zijn van elkaar.

Onoverzichtelijk
Zo vindt hij de verkeerssituatie voor fietsers die vanaf het Melkpad en de Bussumerstraat komen en willen oversteken bij de Naarderstraat/markt nogal onoverzichtelijk. "Dit levert gevaarlijke situaties op omdat vanaf de opstelplaats net niet het verkeer gezien kan worden dat over de Stationsstraat aan komt rijden", aldus Fennema. Zijn vraag is of Voorink op korte termijn bereid is dit probleem aan te pakken.

Toiletten
Het CDA mist openbare toiletten op het marktplein, terwijl de wethouder deze voorziening wel had toegezegd. De coalitiepartij wil graag weten wat de status is van deze 'noodzakelijke voorziening'. 

WK kijken
Tevens willen de christendemocraten weten hoe het staat met het plaatsen van een beeldscherm op de zijgevel van de Vue bioscoop.  Komt dit scherm er nog? "Dat was een concrete invulling van claim dat Hilversum een mediastad is. Dit scherm zou namelijk een zinvolle en sociale functie hebben. De positionering was zodanig gekozen dat we als burgerij gezamenlijk naar het WK, verkiezingsuitslagen of de City Run zouden kunnen kijken", is de toelichting. 

Uit de krant