Afbeelding
Foto: Hilversum Media Campus

VR Academy opgericht in Hilversum

Algemeen

HILVERSUM - Hilversum heeft nu een VR Academy. Hilversum Media Campus, MediaMonks, HKU en NHTV zijn de initiatiefnemers van deze academie.

"Veel bedrijven in de creatieve industrie, van omroepen tot reclamebureaus, experimenteren op dit moment met VR. Er is op dit vlak alleen nog onvoldoende opleidingsaanbod beschikbaar. Daarom besluiten MediaMonks, Hilversum Media Campus, NHTV en HKU hun krachten te bundelen en samen een impuls te geven aan kennis- en talentontwikkeling op het gebied van VR in Nederland", is de uitleg van de vier betrokken partijen.

Trainingen
Kansen pakken is het motto. Om te slagen in die opdracht biedt de VR Academy verschillende soorten trainingen aan. Iedere training is bedoeld voor een andere doelgroep. Gisteren - donderdag 23 maart - is d eerste training gegeven. Het gaat om 'breaking the ground for VR'. Deze les was in het Old School Projects in Hilversum. 

Experts
Naast de introductietraining voor makers breiden de initiatiefnemers het aanbod uit met onder meer trainingen voor directie en hoger management en een verdiepingstrack voor meer ervaren makers en VR-experts. 

Koppositie
"VR biedt Nederlandse mediabedrijven grote kansen", is de reactie van wethouder Wimar Jaeger van Media. "De behoefte naar personeel op dit gebied groeit met de dag. De VR Academy jaagt de ontwikkeling van VR-talent in Nederland aan. Daarmee geven we een impuls aan onze internationale koppositie op het gebied van media."

Uit de krant