Leerlingen staan in april drie avonden in Gooiland. Foto: Bastiaan Miché
Leerlingen staan in april drie avonden in Gooiland. Foto: Bastiaan Miché

Cultureel cadeau Gemeentelijk Gymnasium voor minima

Cultureel

HILVERSUM - Eén voor allen en allen voor één. Dit motto van 'De Drie Musketiers' is voor het Gemeentelijk Gymnasium nu heel toepasselijk. De middelbare school doet iets terug voor de Hilversummers. Woensdag 19 april hoopt zij Hilversummers met een kleine beurs te kunnen vermaken in Theater Gooiland, waar leerlingen een benefietvoorstelling spelen van het stuk dat geschreven is door de Fransman Alexandre Dumas.

Het Gemeentelijk Gymnasium wil iets terugdoen voor de Hilversummers. In dit geval voor de minima. Afgelopen week zijn 2250 uitnodigingen de deur uitgegaan. Wie zin heeft in een gratis avondje theater moet wel snel zijn. Het theater telt 750 stoelen. Een derde van het totaal aangeschreven Hilversummers kan woensdag 19 april terecht in de schouwburg. Als het echt stormloopt, dan kan er gekeken worden naar een extra voorstelling gaf rector Sjoerd van de Berg mee.

Financiële hulp
Dat de middelbare school iets terug wil doen voor de eigen gemeenschap heeft te maken met de financiële hulp van de gemeente en de Rijksoverheid. Zij legden in 2013-2014 2,1 miljoen euro in, zodat schoolpand Balneum aan de Badhuislaan verbouwd kon worden. Hier krijgen de brugklassers les en zijn ook de kunstvakken gehuisvest.

3 grote avonden
Al decennialang is het een traditie dat het Gemeentelijk Gymnasium een 'grote avond' houdt. Dit keer zijn het zelfs drie grote avonden. Leerlingen voeren 'De Drie Musketiers' op dinsdag 18 en donderdag 20 april op voor familie en vrienden. Het is overigens niet de eerste keer dat gasten van buiten komen kijken, Maar niet eerder was het zo grootschalig als dit jaar.

Productie
Artistiek leider en docente Kunst Drama Anne Cavadino vertelt dat er zo'n zeventig mensen, waaronder veel leerlingen, betrokken zijn bij de productie. De gasten kunnen rekenen op een show van 2,5 uur. Dat is inclusief pauze.

Uit de krant