Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Generatiebus is ontmoetingsplek op wielen

Buurt / wijk

HILVERSUM – Eerder dan gedacht heeft de gemeente besloten de buurtbus in te zetten. De noodzaak voor een ontmoetingsplaats in de Bloemenbuurt is groot nu wijkcentrum De Lelie na twee branden op woensdag 22 maart onbruikbaar is geworden. Met een ontmoetingsplek op wielen wordt het leed daar enigszins verzacht en kunnen er activiteiten voor jong en oud verzorgd worden, net zoals in de rest van de gemeente overigens.

Het wegvallen van De Lelie is een klap voor de buurtbewoners, de huurders en de gebruikers van het wijkcentrum aan de Leliestraat. "We kunnen deze bus goed gebruiken, des te meer nu De Lelie in vlammen is opgegaan", sprak SP-wethouder Arjo Klamer van Buurten donderdag.

Zestig jongeren
Dat geldt zeker voor de jongeren, zo liet jongerenwerker Brahim Ej-Jaouani vlak voor de onthulling van deze zogeheten 'generatiebus' weten. Op dinsdag- en donderdagavond waren er altijd activiteiten voor de jeugd. Die dreigden weg te vallen voor de groep van zeker zestig jongeren in totaal.

SRV-wagen
Maar de omgebouwde SRV-wagen biedt uitkomst. "Dit is een tijdelijke oplossing", gaf hij aan. "Je kunt elkaar hierin ontmoeten. Dit is minder groot dan dat we in De Lelie hadden, maar we kunnen hierin genoeg dingen doen. Wat? Je kunt zo creatief zijn als je maar wilt", vervolgt de jongerenwerker.

Ruimte
Een punt van aandacht is nog wel dat de buurt op de momenten dat hij rond De Lelie staat een vaste locatie moet hebben. De bus heeft nogal wat ruimte nodig.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant