Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché Foto: Bastiaan Miché

'Jammere editie' Hilversum Alive

Cultureel

HILVERSUM - De organisatie van de negentiende editie van Hilversum Alive trok aanzienlijk minder bezoekers dan de afgelopen jaren. "Je wordt er niet vrolijk van. De weergoden waren ons niet goed gezind", aldus bestuursvoorzitter Paul Hoogermolen. 

Hij kijkt weliswaar terug op een 'leuk feestje', echter na het mooie weer van de dagen ervoor was het zaterdag en zondag een trieste bedoeling. "Vrijdag- en zaterdagavond werd het toch nog droog en kwamen er mensen alsnog", vertelt Hoogermolen, "maar het was allemaal minder van harte. De mensen wilden wel, maar.... Het is een jammere editie. Het had een stapje meer kunnen zijn."

Hoewel het driedaagse evenement volgens de bestuursvoorzitter 'timide' verliep, viel er rond het vernieuwde Marktplein genoeg te beleven. Ook bij het alternatieve Skiff Stage op het Stationsplein - toch een buitenbeentje met een ander soort publiek dan elders - was het iedere avond gezellig.

Hoewel er zaterdagavond op de Groest een arrestatie plaatsvond die gefilmd werd en de volgende ochtend op dumpert.nl stond, is het evenement zonder noemenswaardige incidenten verlopen, weet Hoogermolen. "Op het filmpje zie je een correct optreden van de politie. Het is jammer dat het erop staat, maar op zich gebeurt er niet zo veel. En voor de politie was het een ontzettend rustig weekend, zeiden ze me zondagmorgen. "Nog rustiger dan een normaal weekend. Er zijn zaterdagavonden dat er meer gebeurt dan nu."

Meer foto's staan donderdag in de Gooi en Eembode/Hilversums Nieuws

Uit de krant