Zapp-baas Fleur uit den Bosch (10) uit Hilversum met NPO-directeur Televisie Frans Klein.
Zapp-baas Fleur uit den Bosch (10) uit Hilversum met NPO-directeur Televisie Frans Klein. Foto: NPO Zapp/Nina Engelschman.

Hilversumse Fleur (10) dagje baas van Zapp

Algemeen

HILVERSUM - Een bijzondere dag voor de Hilversumse Fleur uit den Bosch vandaag. Zij mocht zich de baas noemen van de publieke kinderzender NPO Zapp.

Vlak voor de start van haar nieuwe schooljaar ging Fleur een leerzame dag tegemoet op het Media Park in haar eigen woonplaats. Voor één dag verhuisde ze naar de NPO en nam ze de leiding over van NPO Zapp netmanager Suzanne Kunzeler.

De tienjarige uit Hilversum liet zich rondleiden bij de eindregie en het Klokhuis MaakLab in het museum voor Beeld en Geluid. Ook stond het inspreken van een promo en een functioneringsgesprek met Zapplive-presentatrice Saskia Weerstand op de planning. Met het bijwonen van de live uitzending van NOS Jeugdjournaal, sloot de jonge Zapp-baas haar dag af.

De Zapp-baas bepaalde de programma's die zaterdag 2 september tussen 11:30 en 17:00 uur te zien zijn bij NPO Zapp op 3. Tijdens het opstellen van het schema en het inkopen van Zappbios-films toonde Fleur zich een waardige, professionele Zapp-baas met een visie: "Omdat ik het heel belangrijk vind dat kinderen op vroege leeftijd goed Engels leren, zet ik een Engelse film in het schema."

Uit de krant