Evalien Slinkert en Rob Romarius op het bankje in de moestuin. Zondag 10 september is er het Feel Good Festival.
Evalien Slinkert en Rob Romarius op het bankje in de moestuin. Zondag 10 september is er het Feel Good Festival. Foto: Karin van Leeuwen

Hilversumse De Werf35 decor van spectaculair festival

Cultureel

Hilversum - Zondagmiddag. De zon schijnt uitbundig over De Werf35. Een enkele huurder van een van de pandjes van weleer scharrelt rond. De grote, karakteristieke deur van koffietent De Smederij staat open. Achter de bar staat Evalien Slinkert. Samen met haar man Jeffrey van Opzeeland is zij de eigenaar van yogastudio Yogi Heroes boven de koffiebar. "Wil je ook iets drinken?" vraagt ze vrolijk, "ik trakteer."

Op het bankje in de moestuin neemt Slinkert een slok van haar flesje Cascara. Leest het etiket. "Gemaakt van de schilletjes van koffiebonen. Vol vitamine C. Verrassend." Ze trekt haar vrolijke roze jurkje recht en zet haar zonnebril op. Ze hoopt op dit weer als het Feel Good Festival op de Werf035 plaatsvindt. Zondag 10 september is het zover. De organisatie ervan is omvangrijk, maar ze geniet ervan. De ervaring die ze opdeed als radioproducer komt haar nu uitstekend van pas. "Het leek me geweldig een feelgoodfestival te organiseren voor het hele gezin."

Ze maakte een plan en kleurde dat in en enthousiasmeerde haar omgeving en medebewoners van De Werf35. "Want dat staat voorop: we doen het hier samen. Er worden ook sprekers en anderen van buitenaf aangetrokken, maar ik zet het festival samen met de Werf-bewoners neer."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant