Het evenement op de Gijsbrecht was vorig jaar zeer succesvol.
Het evenement op de Gijsbrecht was vorig jaar zeer succesvol. Foto: Bestuur De Griezelbrecht

Gijsbrecht 'engste' straat van Hilversum tijdens Halloween

Cultureel

Hilversum - Wegens succes herhaald. Een deel van de winkeliers in de Gijsbrecht van Amstelstraat is ook dit jaar tijdens Halloween een uur langer geopend. Op dinsdag 31 oktober is de Gijsbrecht de griezeligste straat van Hilversum'en zijn kinderen er welkom voor trick or treat.

Een groep van ruim dertig winkels op de Gijsbrecht nodigt de kinderen uit om op maandag 31 oktober te komen griezelen tussen 18.00 en 19.00 uur. De verklede kinderen herkennen de deelnemende winkeliers ook aan hun griezelige versieringen. Nieuw dit jaar is de fotowedstrijd. Ouders kunnen een foto van hun verklede kroost delen op de Facebookpagina van de Gijsbrecht met de hashtag #griezelenopdegijsbrecht. De maker van de mooiste foto's wint een 'gruwelijke' goodiebag.

Veel winkeliers in winkelgebied De Gijsbrecht doen iets extra's tijdens Halloween. Zo nodigt het onlangs geopende KinderAtelier Bibelebon kinderen uit om voorafgaand aan het griezelfeest tussen 16.00 en 18.00 uur gratis te komen knutselen.

Horrorvoorstelling
Theatergroep Fusie komt dit Halloweenweekend met 'No escape room'. In deze horrorvoorstelling worden zeven totale vreemden uitgenodigd om een escaperoom te testen. 'No escape room' speelt opnieuw op de oude gemeentewerf die inmiddels tot een culturele broedplaats is uitgegroeid. De speeldata zijn 27, 28 en 29 oktober vanaf 20.15 uur. Voor kaarten zie www.theatergroepfusie.nl.

Uit de krant