Afbeelding
Foto: Soroptimistclub Hilversum e.o.

Jongeren en seks in het raadhuis Hilversum

Mensen

HILVERSUM - ‘Maak Seks Lekker Duidelijk, ook in het Gooi!’. Dat was de titel van een bijeenkomst over jongeren en seksualiteit dinsdagavond in de burgerzaal van het Raadhuis. Pakweg zestig mensen uit de wetenschap, het onderwijs en de zorg kwamen bij elkaar.

Het doel van deze bijeenkomst , een initiatief van de Soroptimistclub Hilversum e.o., was een gesprek over weerbaarheid van Gooise jongeren (12-20 jaar) rond seksualiteit. Een thema met een grote actualiteitswaarde in tijden van # METOO.

Ook wethouder Eric van der Want van onderwijs was aanwezig. Hij benadrukte het belang van het vergroten van de weerbaarheid van Gooise jongeren zodat zij zich veilig voelen in het ontwikkelen van hun seksuele identiteit en opgewassen zijn tegen groepsdruk en de risico’s van sexting en loverboys. Sprekers van de GGD, Universiteit Utrecht en Gooise scholen belichtten in korte presentaties van zes minuten hun ideeën over dit onderwerp en wisselden onder leiding van Yuri Ohlrichs van Rutgers met de genodigden hun inzichten en ervaringen uit.

De aanwezigen spraken van een inspirerende, energie-gevende bijeenkomst die een flinke impuls heeft gegeven aan het versterken van het netwerk van de betrokken partijen in het Gooi. Met het organiseren van deze bijeenkomst sluit Soroptimistclub Hilversum haar jubileumjaar - de club bestaat inmiddels 85 jaar- af, en richt zij zich in het nieuwe jaar met benefietfilm en -concert op fundraising voor het project ‘School for Justice’ een initiatief van 'Free a Girl’.
 

Uit de krant