Wethouder Arjo Klamer. Foto: Bastiaan Miché
Wethouder Arjo Klamer. Foto: Bastiaan Miché

Twee verhuisopties voor de voedselbank

Politiek

HILVERSUM - Hoe zit 't nu met de voedselbank? Dat wilde de raad weten van wethouder Arjo Klamer. Al meer dan een half jaar is de SP'er bezig om een geschikte locatie te vinden voor de voedselbank. Tot nog toe vruchteloos.

Klamer kreeg er woensdag aan het einde van de raadsvergadering flink van langs. De voedselbank is nog altijd zoekende. De huidige locatie op het Lucentterrein had zij al moeten verlaten vanwege bouwwerkzaamheden. Ondanks zijn toezeggingen om de voedselbank te helpen bij het vinden van een nieuwe geschikte plek is er nog altijd geen witte rook.

De discussie loopt al zeker een half jaar. Dat de voedselbank moet verhuizen, is ook al lang bekend. Het Arie Looman Huis, de kelder onder winkelcentrum Riebeeck Galerij en het oude GAK-kantoor kwamen voorbij, maar bleken niet geschikt.

Lamlendig
Dat er nog altijd geen oplossing is voor de voedselbank vindt de raad schandalig. Hans Haselager van de PvdA noemde Klamer lamlendig en vroeg hem of de boodschap van 37 raadsleden die iedere maand moeten zeuren over de situatie bij de voedselbank niet overkomt.

Prioriteit
Hierop reageerde de wethouder fel. Het feit dat hij hier heel veel uren in stopt, is een teken dat het vinden van een nieuw onderkomen prioriteit bij hem heeft.

Geen huur
Volgens de wethouder is Heelo aan de Oosterengweg een serieuze kandidaat. Van de week liet hij nog aan deze krant weten dat dit de nieuwe thuishaven wordt van de voedselbank. Gesprekken zijn nog gaande. Woensdag gaf hij aan dat er nog een tweede plek in het vizier is. Welke locatie dit is, liet de SP'er in het midden. Wel meldde hij dat de voedselbank hier geen huur zou hoeven betalen. Probleem is dat het zeker nog vier maanden gaat duren voordat deze plaats geschikt is.

Voorlopig kan de voedselbank blijven waar ze zit. Met De Alliantie is overeengekomen dat de voedselbank langer kan blijven op het Lucentterrein, zo stelde Klamer de raad gerust.

Motie
Aafke Vreugdenhil van de ChristenUnie diende woensdagavond de motie 'Steun de voedselbank' in, omdat zij zich zorgen maakt over de voedselbank. Dat was de kickstart van de felle discussie die ontstond. Uiteindelijk trok de politica de motie in omdat Klamer beloofde binnen twee weken met een raadsinformatiebrief te komen waarin hij de stand van zaken weergeeft. Het onderwerp voedselbank keert ook terug in de commissie.

Uit de krant