Afbeelding
Foto: Hart voor Hilversum

Walters nieuwe fractievoorzitter Hart voor Hilversum

Politiek

HILVERSUM - Zoals verwacht is Karin Walters de opvolger van Léonie Sazias. Walters is de nieuwe fractievoorzitter van Hart voor Hilversum nu Sazias gaat beginnen aan haar Haagse politieke avontuur. 

Walters heeft haar sporen verdiend in de Hilversumse politiek. Van 2006 tot 2010 was zij namens de SP wethouder. In 2011 verliet zij deze partij en is zij een van de gezichten van de lokale partij Hart voor Hilversum. Inmiddels zit zij al zeven jaar in de raad.

Doortrekken
"Ik ben blij dat Karin het fractievoorzitterschap van mij wil overnemen. We hebben de laatste jaren intensief met elkaar samengewerkt en veel mooie resultaten geboekt. Ik heb er alle vertrouwen in dat Karin die lijn met de rest van de fractie zal kunnen doortrekken", meldt Sazias, die namens 50Plus de Tweede Kamer in gaat.

Afscheid
De Hilversumse raad neemt op woensdag 10 mei afscheid van Sazias. Eerder kan niet, omdat de politica nog onder het mes moet. Zij is al geopereerd nadat er darmkanker bij haar was geconstateerd. Vorige week werd duidelijk dat uitgebreid onderzoek heeft uitgewezen dat er geen uitzaaiingen zijn gevonden bij Sazias.

Uit de krant