Afbeelding
Foto: Eduard Metz

Afscheid van 'moeder van de raad'

Politiek

HILVERSUM - De politiek heeft woensdagavond afscheid genomen van Léonie Sazias. Met speeches, bloemen en cadeaus hebben haar collega's veel succes gewenst met haar nieuwe klus in de Tweede Kamer.

"Je bent de moeder van de raad", sprak burgemeester Pieter Broertjes. "Wij zullen heimwee naar jou hebben, maar jij blijft de grootste ambassadeur van de mediastad. Jouw thuishaven houd je hier, ook al is het niet met de Oude Haven, zoals ik verwacht had. We volgen je op de voet. Dank voor alles", waren zijn slotwoorden.

Droom
Ook Karin Walters, die inmiddels het stokje als fractievoorzitter van Hart voor Hilversum heeft overgenomen, nam plaats achter de microfoon. Zij gaf aan dat Sazias haar droom nu waarmaakt. Een plek in de Tweede Kamer is altijd haar wens gewenst. Tevens zei Walters dat Sazias nu erelid is van Hart voor Hilversum.

PA
Fractiegenoot Marlon van Dalen nam ook nog kort het woord, voordat Sazias zelf sprak. "Ik ga jou helemaal niet missen", zei ze. Dat komt omdat Van Dalen met haar meegaat naar Den Haag. Het raadslid wordt de personal assistent van Sazias.

Hart en ziel
Sazias is inmiddels lid van de Tweede Kamer. Zij vertegenwoordigt 50Plus en houdt zich in Den Haag voornamelijk bezig met de zorg. "Ik vind het helemaal niet leuk. Het is heel raar, maar ik kan niet twee dingen met hart en ziel tegelijk doen. Ik moet die keuze maken", gaf de vrouw aan die elf jaar actief is geweest in de lokale politiek.

Structuren
Naast dank voor de mooie woorden had de politica nog een advies voor de raadsleden: leg je oor meer te luister en kom vaker het raadhuis uit. "Laat je niet vangen in systemen en structuren."

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant