Foto: Bastiaan Miché

Kritiek op plannen nieuw busstation

Buurt / wijk

HILVERSUM - Bij het maken van de plannen voor het stationsgebied is het busstation er maar bekaaid van afgekomen. Dat vindt althans reizigersadviesraad Rocov-NH. Dat blijkt uit een brief die de vrijwilligers hebben gestuurd aan de gemeenteraad. Verantwoordelijk wethouder Floris Voorink zegt zich totaal niet te kunnen vinden in de kritiek van de reizigersorganisatie en nodigt ze uit voor een gesprek.

Groots zijn de plannen van het college van burgemeester en wethouders voor de metamorfose van de stationsomgeving. Het is een project waar zo'n 50 miljoen euro voor nodig is. Het Stationsplein en omgeving moeten aantrekkelijker worden en logischer worden ingedeeld.

Wat betreft Rocov-NH is de gemeente tekortgeschoten als het gaat om het nieuwe busstation. Dat is veel te klein naar de mening van de adviesraad. Zo zou er bij lange na niet genoeg ruimte zijn voor alle bussen. De gedachtegang vanuit vervoersperspectief klopt voor geen meter.

Voorink werpt die kritiek, die hij uit de media heeft moeten vernemen, ver van zich af. "We hebben de plannen hoe we een busstation moeten ontwerpen niet zelf bedacht in het raadhuis", reageert de wethouder van Verkeer. "We hebben hiervoor juist alle professionele partijen benaderd. We hebben Connexxion, ProRail, de NS en de provincie Noord-Holland allemaal aan tafel gehad."

De VVD'er zegt dat het nieuwe busstation absoluut niet van ondergeschikt belang is. De opknapbeurt van het stationsgebied is juist bedoeld voor een betere doorstroming van het verkeer, maar ook voor een goede verbinding met het openbaar vervoer (trein en bus). Voorink verwacht dat de reizigersadviesraad niet alleen de mening deelt in de media, maar hoopt dat zij met hem een kop koffie komen drinken om te kijken hoe het huidige plan nog beter kan.

Uit de krant