Chantal van Engelen won vorig jaar en is nu opnieuw genomineerd.
Chantal van Engelen won vorig jaar en is nu opnieuw genomineerd. Foto: MBF

Hilversumse sportverkiezingen: genomineerden zijn bekend

Sport

HILVERSUM - De genomineerden voor de prijsuitreiking van de Hilversumse sportverkiezing - dit jaar op 14 maart - zijn bekend. Onder de winnaars bevinden zich een sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent en uniek sporter van het jaar 2023. 

Eind vorig jaar heeft de gemeente aan sportverenigingen en sportscholen gevraagd om kandidaten voor te dragen voor de Hilversumse sportverkiezing 2023. De gemeente heeft alle aanmeldingen verzameld en vorige maand aan een jury, bestaande uit Tobias Westerneng (raadslid), Tim Beuckens (Hilversum Hurricanes), Ruben Assmann (ambassadeur Jeugdfonds Sport & Cultuur en Jongeren op Gezond Gewicht) en Lars Bremekamp (directeur Gooise Praktijkschool), voorgelegd. 

De prijsuitreiking vindt plaats in de Burgerzaal van het raadhuis. “De Hilversumse sportverkiezingen zijn altijd een hoogtepunt op onze sportagenda en ook een fantastisch moment om stil te staan bij de bijzondere prestaties die onze sporters en ploegen vorig jaar hebben geleverd”, zegt wethouder Karin van Hunnik (Sport). “Het is mooi dat we dit jaarlijks kunnen organiseren om op die manier onze Hilversumse sporters de aandacht te geven die zij verdienen. Ook de vrijwilligers, waarvan vele sportclubs afhankelijk zijn, hebben daarbij onze aandacht. We kijken enorm uit naar de verkiezingen op 14 maart.”

De genomineerden zijn:

Sporttalent: Jayden van Buren (biljart), Teun Salentijn (tafeltennis), Splinter Bergsma (paardensport), Enzo Gaspar Petros Ermin, (jiu jitsu) en Florian Vriezen (atletiek).

Sportman: Guus Vonck (petanque), Yoram Vriezen (atletiek). 

Sportvrouw: Myrte van der Schoot (atletiek), Marie-Flore Redegeld (jiu jitsu), Agnes Nieburg (triathlon).

Sportploeg: Victoria 1 (voetbal), GTV Hilversum (ritmische gymnastiek), u-17 dames SC ‘t Gooi (voetbal)

Uniek sporter: Chantal van Engelen (boccia), Willem Heinis (discuswerpen)

Bijzondere aandacht wordt gegeven aan de sportvrijwilliger. Deze maakt de jury pas op de uitreiking zelf bekend.

Uit de krant