Wout Appels.
Wout Appels. Foto: Karin van Leeuwen

Wout Appels, de onmisbare duizendpoot van Victoria, overleden: ‘Een man op wie de club altijd kon bouwen’

Sport

HILVERSUM - Hij werd beschouwd als Mister Victoria en onmisbare duizendpoot binnen de Hilversumse voetbalvereniging; Wout Appels. Hij is afgelopen weekend op 90-jarige leeftijd overleden. Appels was erelid en lid van verdienste van de voetbalvereniging.

Sinds 1963 zette de geboren Bussumer, die begon te voetballen bij Allen Weerbaar, zich al in voor H.C. & F.C. Victoria. Lang deed hij dat ook in het veld, maar nog veel langer daarbuiten. “Wout was een supervrijwilliger, een man op wie de club altijd kon bouwen”, aldus de club op de eigen website. 

Enkele jaren terug sprak deze krant/website met Appels. Hij startte laat met voetbal, zei hij toen. Zijn vader wilde dat zoon Wout na de hbs ging studeren. Toen hij daarmee klaar was, wachtte de militaire dienst op hem. Twintig was hij toen hij zich in het Victoria-tenue hees en zeventig toen hij het aan de wilgen hing.

Appels vervulde tal van functies, onder meer als secretaris, lid van de jeugdcommissie en spil van het wedstrijdsecretariaat. “Hij paste zijn vakanties aan Victoria aan en decennialang was Wout bijna elke dag op de club te vinden”, aldus Victoria. “Of het nou was om materiaal klaar te zetten, wedstrijdschema’s te maken, teams naar een uitwedstrijd te rijden, kleedkamers in te delen of – van jong tot oud – Victoria-ploegen aan te moedigen.”

Begin vorig jaar bracht Appels, die alzheimer had, zijn laatste bezoek aan ’t Jagerspaadje. De eindfase van zijn leven bracht hij door in een verzorgingshuis in Breda, dicht bij zijn broer Jan. Daar blies hij in de nacht van zaterdag op zondag zijn laatste adem uit. De crematie vindt komende zaterdag plaats bij Den en Rust in Bilthoven; van 14.00 tot 14.45 uur. Victorianen die daarbij willen zijn, wordt verzocht dit te melden via communicatie@victoria1893.nl.

Uit de krant