Naast vragen van de media heeft burgemeester Broertjes nu ook schriftelijke vragen gehad van het CDA.
Naast vragen van de media heeft burgemeester Broertjes nu ook schriftelijke vragen gehad van het CDA. Foto: Bastiaan Miché

CDA: 'Harder optreden op Kleine Drift?'

Buurt / wijk

HILVERSUM - Wordt het niet tijd voor harde maatregelen. Dat vraagt CDA Hilversum zich af. De fractie heeft artikel 41-vragen gesteld aan burgemeester Pieter Broertjes over de situatie op de Kleine Drift.

Het CDA vreest dat de situatie op de Kleine Drift escaleert. Afgelopen donderdag raakte onderneemster Gilly Emanuels slaags met een aantal jongens uit de buurt. Een groep jongens terroriseert haar en andere ondernemers en buurtgenoten. Sinds het incident zijn de bewoners bang dat de situatie verder uit de hand loopt.

Slepend
De christendemocraten vragen zich af of een hardere aanpak nu niet nodig is. “Over deze slepende kwestie is al vaker de vraag gesteld hoe, maar vooral wanneer de politie en de gemeente harder gaan optreden om dit probleem op te lossen. De nu ‘softere maatregelen’ lijken niet langer afdoende”, leidt de fractie de vragen in.

Cameratoezicht
Zo wil het CDA weten welke additionele mogelijkheden de gemeente nu ziet om verdere escalatie te voorkomen. De fractie oppert bijvoorbeeld invoering van tijdelijk cameratoezicht.

Raddraaiers
Tevens wil de coalitiepartij horen of er nu sprake is van een onhoudbare situatie in de buurt in Oost. “Zijn hardere maatregelen nodig om de raddraaiers aan te pakken?”, is de vraag. En welke maatregelen kunnen er aan de ouders van de minderjarige jongens worden opgelegd?

Uit de krant