Adjunct-directeur Julia Vytopil (Beeld & Geluid) opent het festival met wethouder Karin van Hunnik, 'TikTok-juf' Sanne Assink en haar zoon Isaac.
Adjunct-directeur Julia Vytopil (Beeld & Geluid) opent het festival met wethouder Karin van Hunnik, 'TikTok-juf' Sanne Assink en haar zoon Isaac. Foto: Max Kneefel - Beeld & Geluid

Eerste editie My First Smartphone Festival feestelijk geopend in Beeld & Geluid

Onderwijs & Wetenschap

HILVERSUM - De eerste editie van My First Smartphone Festival in Beeld & Geluid is donderdagochtend feestelijk geopend. De Hilversumse wethouder Karin van Hunnik (Onderwijs) gaf samen met adjunct-directeur Julia Vytopil van Beeld & Geluid en ‘TikTok-juf’ Sanne Assink en honderden kinderen het startschot voor vier dagen vol met workshops, presentaties en allerlei andere activiteiten omtrent het gebruik van smartphones.

Tijdens de eerste twee dagen van het festival brengen in totaal 21 schoolklassen uit het hele land een bezoek aan Beeld & Geluid. Iedere klas krijgt een programma op maat, met onder meer een bezoek aan het Mediamuseum en workshops van onder andere het NOS Jeugdjournaal. Presentator Joris Marseille leert de kinderen alles over het nieuws dat ze via de telefoon zien. Wat is nieuws eigenlijk? Hoe wordt het gemaakt en hoe herken je nu nepnieuws?

Op zaterdag en zondag zijn de deuren van Beeld & Geluid open voor ouders en hun kinderen. Dan is het Jeugdjournaal weer aanwezig en kun je ook workshops volgen van presentatoren als Klaas van Kruistum en Défano Holwijn, YouTubers Quinn Bezemer en Martin Verschoor en fotograaf Jan Dirk van der Burg. 

Het My First Smartphone Festival moet een leuk, vrolijk en informatief festival te worden, voor alle kinderen die voor het eerst een smartphone hebben, maar ook voor hun ouders die vaak behoefte hebben aan tips hoe ze hun kind(eren) hierbij kunnen begeleiden. Wat is een goede leeftijd om een smartphone te geven? Hoe ga je om met fake news? En hoe zit het met (data)veiligheid en algoritmebubbels? Dat en veel meer komt aan bod.

Uit de krant