Directeur Lars Bremekamp opent Winkel 5.
Directeur Lars Bremekamp opent Winkel 5. Foto: Gooise Praktijkschool.

Winkel binnen Gooise Praktijkschool nu ook voor publiek open

Onderwijs & wetenschap

HILVERSUM - Konden leerlingen van de Gooise Praktijkschool er zelf al eerder shoppen, voortaan kan iedereen dat doen. De school aan de Laapersboog heeft naast de hoofdingang van het gebouw een echte winkel gecreëerd: Winkel 5. Vrijdag was de officiële opening. 

Winkel 5 is een onderdeel van project VIJF. Dit project is een nieuwe vorm van interne stage waar de Gooise Praktijkschool dit schooljaar mee is gestart. Leerlingen werken elke dinsdag op een van de twaalf afdelingen op de school. Hier leren ze de competenties die nodig zijn om straks succesvol extern stage te kunnen lopen. 

Vooraf konden leerlingen kiezen uit verschillende afdelingen waar ze een half (school)jaar werken. Daarna hebben ze de mogelijkheid om voor een andere afdeling, of weer voor dezelfde afdeling, te kiezen. Voorbeelden van afdelingen zijn Werkplaats 5, Atelier 5, Techniek 5 en dus ook Winkel 5. 

Op alle afdelingen maken de jongeren producten om vervolgens in de winkel te verkopen, waaronder veel originele cadeau-artikelen, of ze verlenen diensten. Daarnaast worden kringloopspullen verzameld, schoongemaakt en opgeknapt om later in Winkel 5 te verkopen. 

Ook een kijkje nemen in Winkel 5? Elke dinsdag is iedereen van 10.00 tot 14.00 uur welkom op de Laapersboog 5. De winkel bevindt zich in het pand van de Gooise Praktijkschool, links naast de hoofdingang. Per mail is de winkel bereikbaar: gps-winkel5@gsf.nl. 


De rode loper lag uit tijdens de officiële opening voor publiek van Winkel 5. 

Uit de krant