Afbeelding
Foto: Grote Clubactie

Hilversumse en Wijdemeerse clubs scoren samen bij Grote Clubactie

Sport

HILVERSUM - Met een opbrengst van bijna 13 miljoen euro verbreekt de Grote Clubactie voor het derde jaar op rij al haar records. Verenigingen uit Hilversum haalden samen 47.478 euro op. In Wijdemeren was de opbrengst 39.951 euro.

“Prachtig dat mensen ook in deze tijden bereid zijn om ‘hun cluppie’ te steunen”, aldus Algemeen Directeur Frank Molkenboer. “Dit is een geweldig gebaar naar het verenigingsleven en al hun vrijwilligers. Wat me elk jaar opnieuw raakt is niet zozeer het aantal verkochte loten, maar het feit dat zoveel leden van verenigingen zich inzetten voor hún club.”

Energieprijzen rijzen de pan uit, inflatie is op een ongekende hoogte en alles wordt duurder. Ook voor verenigingen. De Grote Clubactie maakt het voor clubs mogelijk om ook in deze dure tijden extraatjes te blijven organiseren voor hun leden. Zo kunnen verenigingen nieuw materiaal aanschaffen, vrijwilligersdagen organiseren en nog veel meer. Uit liefde voor de club hebben mensen zich meer dan bereid getoond om een steentje bij te dragen.

350.000 leden van 5.500 verenigingen gingen samen langs de (digitale) deuren. Dit jaar deden in Hilversum twintig clubs mee. Toppers waren Gymnastiek en Turnvereniging Hilversum (9162 euro), Gooise Atletiekclub (7794 euro), Hilversumse Sportvereniging Wasmeer (4023 euro), De Dunckers (3201 euro) en Scouting St. Paulus 3213 (euro). 

In Wijdemeren bezet SV Loosdrecht met 12.654 euro de bovenste plaats, voor S.V. ‘s-Graveland (6537 euro), Voetbal Vereniging Nederhorst (4164 euro) Manege Hallinckveld (3978 euro) en Gymnastiekvereniging NILO (3552). Van alle opgehaalde bedragen gaat 80 procent naar de club zelf.

Uit de krant