Ruud Verkuijlen
Ruud Verkuijlen Foto: VVD Hilversum

Cameratoezicht op Kleine Drift bespreekbaar voor VVD

Algemeen

HILVERSUM - Voor de VVD Hilversum is cameratoezicht bespreekbaar op de Kleine Drift. Dat laat VVD-raadslid Ruud Verkuijlen in een reactie.

"Cameratoezicht heeft op andere plaatsen ook goed gewerkt", voegt de liberaal eraan toe. Daarbij doelt Verkuijlen op het Ooievaarplein. Daar zijn camera's opgehangen nadat hangjongeren daar voor veel overlast zorgen. 

Mandarijn
De coalitiepartij reageert met het stukje op hun website op de gebeurtenissen op de Kleine Drift. Een kleine twee weken terug raakte Gilly Emanuels, eigenares van IJssalon 't Perronnetje, slaags met enkele jongeren nadat zij een mandarijn in haar nek hadden gegooid. De 37-jarige onderneemster wordt al langere tijd lastig gevallen, bedreigd en gediscrimineerd door een groep jongeren.

Tafel
Coalitiepartner CDA heeft al artikel 41-vragen gesteld aan burgemeester Pieter Broertjes. Hierin oppert de fractie of het een idee is om ook hier gebruik te gaan maken van cameratoezicht. Voor de VVD kan die vraag op tafel blijven naast de al aangekondigde maatregelen, zoals extra inzet van jeugdboa's.

Onacceptabel
Verkuijlen stelt klip-en-klaar dat geweld en discriminatie onacceptabel zijn. "Wij betreuren het dat de spanningen in de Kleine Driftbuurt zo hoog zijn opgelopen en dat mevrouw Emanuels het doelwit is geworden van racistische straatterreur."

Voortvarend
Verder meldt de VVD'er nog dat hij er alle vertrouwen in heeft dat de burgemeester deze zaak goed aanvliegt. "In het verleden heeft Broertjes laten zien niet bang te zijn voor een voortvarende aanpak."

Uit de krant