De winnaars.
De winnaars. Foto: Margot Brakel Fotografie

Gooise Atletiek Club grote winnaar bij Hilversumse sportverkiezing

Sport

HILVERSUM - Bij de Hilversumse sportverkiezing 2023 donderdagavond in het raadhuis zijn met name de afgelopen jaar zo succesvolle atleten van de Gooise Atletiek Club (GAC) in de prijzen gevallen. Atleten Myrte van der Schoot en Yoram Vriezen werden gekozen tot respectievelijk sportvrouw en -man van het jaar. 

Myrte van der Schoot kan terugkijken op een succesvol jaar, met als absoluut hoogtepunt de gouden medaille twee weken terug tijdens de WK indoor in Glasgow met de 4 maal 400 meter estafetteploeg. Yoram Vriezen won vorig jaar zilver bij het NK indoor. Het was donderdagavond overigens dubbel feest voor de familie Vriezen. Jongere broer Florian, ook GAC-atleet, werd gekozen tot sporttalent van het jaar. 

De prijs voor beste sportploeg was voor GTV Hilversum (ritmische gymnastiek). Tot uniek sporter werd Willem Heinis gekozen. Hij veroverde vorig jaar met het discuswerpen de gouden medaille tijdens de World Transplant Games. 

Speciale aandacht op de sportverkiezingsavond werd besteed aan de genomineerde sportvrijwilligers. Als sportvrijwilliger van het jaar werden beide vrijwilligers bekroond. De jury kon geen unaniem oordeel vellen. Zowel Fred Habold van Victoria als Ineke Breijer van SC ’t Gooi mochten het ‘Schaap met de vijf poten’ - de Rinus Schaap Prijs - in ontvangst nemen. Fred Habold is al 70 jaar lid van Victoria. Hij is op 86-jarige leeftijd nog steeds verantwoordelijk voor het wedstrijdsecretariaat en is elke zaterdag van ’s ochtends tot ’s avonds laat aanwezig op de club. Ineke Breijer is sinds 1987 lid van ’t Gooi en staat sinds 1999 als vrijwilliger in de keuken.

Elk jaar een feest
De verkiezingsavond werd afgetrapt door presentator Robbert Meeder. Die opende de avond met een interview met Karin van Hunnik, wethouder Sport. “Het is elk jaar een feest om deze sportverkiezingen mee te maken”, aldus de wethouder. “Wat mij betreft écht een hoogtepunt op de Hilversumse sportagenda. Het is fantastisch om te zien wat sporters en ploegen er allemaal voor over hebben om te presteren en hoeveel ze in 2023 hebben bereikt. Zij verdienen het om in de ‘spotlights’ te staan. Ik hoop dat ze door elkaars verhalen extra gemotiveerd blijven om ook in 2024 mooie sportprestaties neer te zetten.”

Jury
Eind vorig jaar heeft de gemeente aan sportverenigingen en sportscholen gevraagd om kandidaten voor te dragen voor de Hilversumse sportverkiezing 2023. De gemeente heeft alle aanmeldingen verzameld en aan een jury voorgelegd. De jury, bestaande uit Tobias Westerneng (raadslid), Tim Beuckens (Hilversum Hurricanes), Ruben Assmann (ambassadeur Jeugdfonds Sport & Cultuur en Jongeren op Gezond Gewicht) en Lars Bremekamp (directeur Gooise Praktijkschool), heeft uit de aanmeldingen nominaties geselecteerd en de uiteindelijke keuze voor de winnaars bepaald.

Uit de krant